Riskrem med skogsbærsaus

Riskrem med skogsbærsaus
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Hjemmelaget riskrem skal helst smake som den alltid gjør. Men sausen kan du variere! Hva med en julete skogsbærvariant med stjerneanis?

Fremgangsmåte

  1. Pisk kremfløte. Bland inn kardemomme og vaniljesukker i fløten.
  2. Vend forsiktig sammen grøt og fløte til riskrem. Sett kjølig.
  3. Kok opp skogsbærene sammen med sukker og krydder. Sett kjølig.
  4. Server riskremen med julete skogsbærsaus og frisk mynte.
  5. Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn.
  6. Spe med melk og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk.
  7. Husk at grøten må være helt avkjølt før den blandes til riskrem.