Riskrem med kokos

Riskrem med kokos
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min

Ingredienser

  • 3 dl grøtris
  • 2 bokser kokosmelk
  • 2 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss sukker
  • 4 klementiner
  • 1 neve mynte
  • 1 dl ristet kokos

Slik gjør du

  1. Ha grøtris og kokosmelk i en kjele. La det koke opp, og senk varmen. La det småkoke i ca. 30-45 minutter. Smak underveis og pass på at risen ikke blir overkokt. Avjøl risen.
  2. Pisk fløten til krem, ha i frø fra vaniljestangen og sukker. Bland krem og grøt. Del klementiner i mindre biter. Grovhakk mynte og bland med klementinbitene. Server riskremen i glass eller boller, og topp med klementinsalat og litt ristet kokos.