Pekanpai

Pekanpai
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
Nydelig pekanpai! Server sammen med frisk eple og kryddergløtt - perfekt kombinasjon!

Ingredienser

Deig

  • 200 g smør
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 1,5 dl kaldt vann

Fyll

  • 50 g smør
  • 2 egg
  • 2,5 dl mørk sirup
  • 1 dl brunt sukker
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl pekannøtter

Pynt

  • 4 dl god vaniljeis
  • 4 friske fiken

Slik gjør du

  1. Skjær smøret i små terninger og bland sammen med mel og sukker. Ha i vann og kna sammen til en deig. La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 1 time. Sett ovnenpå 150 °C. Smelt smøret og bland sammen med egg, sirup, sukker og mel. Tilsett hakkede pekannøtter. Kjevle ut deigen og kle en springform, ca 20. cm i diameter med deigen. Hell nøtterøren i formen og stek i ovnen i ca. 35-45 minutter. Del fiken i 2 og legg dem på paien de siste 5 minuttene i ovnen. Server med vaniljeis og gjerne et glass varm krydderdrikk.