Ovnsbakt torsk med sellerirotmos

Ovnsbakt torsk med sellerirotmos
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
Ovnsbakt torsk med sellerirotmos, hasselnøttsmør, brekkbønner og småløk. Noe for nyttårsaften?

Ingredienser

Torsk

  • 4 torskefileter
  • olje til steking
  • 0,5 dl eddik
  • 4 dl vann
  • 8 stk småløk/delikatesseløk
  • 1 pk brekkbønner

Hasselnøttsmør

  • 2 dl hasselnøtter
  • 200 g smør
  • 1 neve frisk timian
  • saft og skall fra 1/2 appelsin

Sellerirotmos

  • 1 stor sellerirot
  • 1 dl kremfløte
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C. Ha torsken i en ildfast form og dryss over litt olje. Stek i ca. 15 minutter eller til fisken flaker seg. Gjør klar småløk. Kok opp vann og eddik. Tilsett løk, og la de småkoke i ca. 10 minutter. De siste 3 minuttene har du i bønner. Server varmt sammen med torsk, sellerirotmos og nøttesmør. Litt frisk timian som pynt må til!
  2. Grovhakk nøtter og ha dem i en kasserolle med tykk bunn (eller en liten stekepanne) sammen med smør. La smøret smelte og bli brunet på middels varme. Ha i timian, saft og skall fra 1 appelsin.
  3. Skrell selleriroten og del den opp i biter. Kok den myk i godt saltet vann. Mos den så grovt sammen med litt fløte. Smak til med salt og pepper.