Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 4 biter laksefilet
  • 600 g poteter
  • 1 sitron
  • 2 lime
  • 1 neve persille
  • 1 neve dill
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • 100 g manchego
  • 1,5 dl seterrømme til servering

Slik gjør du

  1. Kok potetene myke med skallet på. Grovhakk persille og dill og ha det i en skål. Ha i raspet skall og saft fra en sitron sammen med finhakket hvitløk.
  2. Tilsett olje, salt og pepper. Ha hele potetblandingen i en ildfast form og legg i båter av lime og raspet manchego.
  3. Legg fisken på toppen og ha litt smør over. Stek på 180°C i 10 min.
  4. Servéres med en klatt rømme og friske urter til pynt.
  5. Oppskrift fra SPAR vinterhefte 2015.