Nakkekoteletter med tapenade og østebrød

Nakkekoteletter med tapenade og østebrød
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Grillede nakkekoteletter med en syrlig tapenade og saftig ostebrød!

Ingredienser

  • 4 nakkekoteletter, marinert/naturell
  • 3 tomater
  • 1 pose rucculasalat
  • Salt
  • Pepper

Tapenade

  • 1 glass sorte oliven
  • 0,5 potte persille
  • 0,5 sitron, bruk saften
  • Salt
  • Pepper

Ostebrød med urter

  • 1 godt brød
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 neve frisk oregano
  • 200 g revet ost

Slik gjør du

  1. Bland sammen oliven og saft fra sitronen med stavmikser. Det skal bli grovt moset, men ikke slett. Ha i finhakket persille, salt og pepper.
  2. Skjær landbrødet i grove skiver slik at kniven nesten går igjennom. (Bunnen på brødet skal være intakt). Skjær så brødet på langs – også nesten helt igjennom. Grovhakk hvitløk og oregano. Bland det sammen med osten og fordel alt mellom skivene/rutene i brødet. Stek brødet i ovnen i ca. 20 minutter på 220° C.
  3. Grill kjøttet på høy varme på begge sider. Del tomatene på midten og behold stilken. Grill dem sammen med kjøttet. Server kjøtt og tomater med litt ruccolasalat, tapenade og grillet ostebrød.