Magisk mousakka

Magisk mousakka
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Denne varianten med karbonadedeig, squash, aubergine og poteter er helt nydelig!

Ingredienser

  • 6 stk poteter
  • 2 stk aubergine
  • 2 ss olje til steking
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk gul løk
  • 400 g karbonadedeig
  • Salt
  • Pepper
  • 1 knivsodd paprikapulver
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts muskat
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 2 never revet ost

Bechamelsaus:

  • 50 g smør
  • 3 ss mel
  • 5 dl melk
  • 3 dl revet ost
  • Salt
  • Hvit pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C. Varm en panne med olje. Skrell og skjær poteter i ½ cm tykke skiver og stek dem gyllne på høy varme. Skjær auberginer i 1 cm tykke skiver og stek dem i oljen etter potetene. Legg til side.
  2. Stek så grovhakket hvitløk, strimlet løk og karbonadedeig i smør. Fres alt på middels varme til løken er myk. Ha i krydder, rør godt og tilsett hakkede tomater og tomatpuré. La det småkoke i ca 15 minutter.
  3. Lag så ostesausen. Smelt smør i en kjele og bland inn melet. Tilsett melk under omrøring. La sausen koke i ca 5 minutter. Rør under koketiden. Trekk sausen til side og ha i revet ost og hvit pepper.
  4. Fordel poteter og aubergine lagvis med kjøttsausen i en stor ildfast form. Avslutt med ostesaus og topp med revet ost. Stekes i ovnen ca 25 minutter. Bon appétit!