Lammestek med hasselbakkpoteter

Lammestek med hasselbakkpoteter
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Lammestek i smakfullt følge med ovnsbakte hasselbakkpoteter og biter med smuldret fetaost. Nammm!

Fremgangsmåte

  1. La lammesteken ligge i romtemperatur 1-2 timer før du gnir den inn med salt, pepper og timian. Skjær små, skrå lommer i steken og stikk inn hvitløksfedd og rosmarin. Varm en stekepanne med 2 ss smør og brun lammet fint på alle sider. Sett steketermometeret i den tykkeste delen av steken og legg kjøttet i en ildfast form. Legg noen smørklatter på steken. Sett lammesteken i ovnen på 125 °C og la den stå til steke- termometeret viser ca. 63 °C for rosa og 69 °C for gjennomstekt. La lammesteken hvile i minst 15 minutter. Kok eller ovnsbak beter og pastinakker til de er møre. Smuldre over litt fetaost, pepper og frisk timian ved servering.
  2. Skrell poteter. Legg dem i en skje og skjær tynne skiver rett over. Skjeen hjelper deg slik at ikke potetene skjæres helt gjennom. Smelt smør og rasp eller press i hvitløk. Ha potetene i en ildfast form. Pensle potetene med smør og stek dem sammen med kjøttet i 30 minutter. Mens kjøttet hviler øker du varmen til 220 °C i 15 minutter, da er de ferdige samtidig som steken.