Kyllingfilet med rissalat

Kyllingfilet med rissalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss olje til steking
  • 20 g smør til steking
  • 4 dl kokt ris
  • 1 potte persille
  • 1 stk agurk
  • 1 stk mango
  • 2 stk epler
  • 75 g parmesan
  • 1 stk lime, bruk skallet
  • 2 stk lime, bruk saften
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Bland ferdigkokt ris med finhakket persille. Del agurken på langs og skrap ut kjernen med en skje, og strimle den på langs. Det blir vakkert ved servering. Skrell mango og eple, og del opp i biter. Tilsett frukten i salaten og bland godt sammen. Bruk en ostehøvel for å lage store strimler av parmesan. Tilsett osten. Rasp limeskall og press over saften fra to lime. Smak til med salt og pepper. Varm en stor stekepanne med smør og olje. Stek kyllingfileten gylden på middels varme. Salte og pepre. Del opp kyllingen på skrå og dandér den pent oppå salaten. Pynt med persille.
  2. Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2016.