Kotelett med ny vri!

Kotelett med ny vri!
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Spennende tilbehør som bulgursalat, selleri, vårløk, eple og fetaost løfter denne retten til himmels.

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter

Marinade

  • 1 dl eplemost
  • 3 ss olivenolje
  • En liten bit ingefær, ca 2 cm
  • 0,5 sitron, bruk saften og skallet
  • Salt
  • Hvit pepper

Salat

  • 4 dl ferdig kokt bulgur
  • 0,5 selleri
  • 4 stilker vårløk
  • 1 grønt eple
  • 1 pakke fetaost
  • Sort pepper
  • Salt

Slik gjør du

  1. Bland sammen eplemos, olje og skall og saft fra 1/2 sitron. Finhakk ingefær og ha den i. Bland godt sammen. Tilsett salt og pepper.
  2. Grill kjøttet på høy varme, ca. 5 minutter på hver side. Under grillingen pensler du på marinade på begge sider.
  3. Kok bulgur etter anvisning på pakken.
  4. Finhakk selleri og vårløk. Skjær eplet i skiver. Bryt store biter av osten og dryss over pepper og litt olivenolje. Bland sammen.
  5. Dersom du ikke får tak i bulgur kan du godt bruke pasta eller fullkornsris.
  6. Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2015.