Kamstek med deilig tilbehør

Kamstek med deilig tilbehør
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Kamstek i fint følge med sprø svor, appelsiner, poteter, rosenkål og himmelsk god saus.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220 °C, det er viktig for å få sprø svor. Legg kamsteken på stekebrett midt i ovnen med stekeposen på. Posen åpner seg under steking, derfor er det viktig at steken ligger med svorsiden opp. Stekes på varmluft i 75 minutter eller i 90 minutter med over- og undervarme. Ta kamsteken ut av ovnen og fjern overfilmen. La den hvile i 10 minutter før du skjærer den opp. Skrell og kok poteter myke. Del rosenkålen på midten og rødløk i båter. Stek dem i en panne med smør i til de har fått litt farge. Skrell appelsin og skjær den i skiver. Ha poteter, rosenkål, løk og appelsin på et fat – pynt med frisk timian eller estragon. Server kamsteken i skiver sammen med nydelig appelsin- og Gudbrandsdalsostsaus. Saus: sil av 2 dl av steikesjyen og kok opp med 3 dl kremfløte. Ha i Gudbrandsdalsost og finhakket frisk estragon. Ha i appelsinsaft og rør godt sammen så osten smelter. Rør maizena ut i litt vann eller fløte. Rør det inn og kok på lav varme til sausen tykner litt. Smak til med salt og pepper.