Kalkungryte med grønnsaker og safran

Kalkungryte med grønnsaker og safran
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Kalkungryte

  • 800 g kalkunfilet
  • 20 g smør
  • 2 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 0,5 squash
  • 1 pose safran
  • 2 ss grov sennep
  • salt og pepper
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 dl grovt hakkede, ristede mandler
  • 2 never basilikum

Grønnkålris

  • 1 ris til 4 personer
  • 1 dl rosiner
  • 1 pose grønnkål

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunen i strimler eller skiver. Varm en stor gryte med smør og stek kalkunen noen minutter. Legg i løk i grove båter, finhakket hvitløk og paprika og squash i mindre biter. Surr alt til løken har blitt litt myk. Ha i safran, sennep, fløte, salt og pepper. La det koke opp og smak eventuelt til med litt appelsinsaft. Serveres med grønnkålris, hakkede mandler og frisk basilikum. Denne retten er perfekt til mange!
  2. Kok ris etter fremgangsmåte på pakken. Når risen er ferdig har du i finhakket grønnkål og rosiner. Bland forsiktig sammen og la stå under lokk i 5 minutter. Kålen blir nå myk og dampet av den varme risen. Dette er både sunt og godt.