Kalkungryte med grønnsaker og safran
Ingredienser
Kalkungryte
-
800 g
kalkunfilet
-
20 g
smør
-
2
gul løk
-
3 fedd
hvitløk
-
1 rød
paprika
-
0,5
squash
-
1 pose
safran
-
2 ss
grov sennep
-
salt og pepper
-
3 dl
kremfløte eller matfløte
-
2 dl
grovt hakkede, ristede mandler
-
2 never
basilikum
Grønnkålris
-
1
ris til 4 personer
-
1 dl
rosiner
-
1 pose
grønnkål
Slik gjør du
-
Skjær kalkunen i strimler eller skiver. Varm en stor gryte med smør og stek kalkunen noen minutter. Legg i løk i grove båter, finhakket hvitløk og paprika og squash i mindre biter. Surr alt til løken har blitt litt myk. Ha i safran, sennep, fløte, salt og pepper. La det koke opp og smak eventuelt til med litt appelsinsaft.
Serveres med grønnkålris, hakkede mandler og frisk basilikum. Denne retten er perfekt til mange!
-
Kok ris etter fremgangsmåte på pakken. Når risen er ferdig har du i finhakket grønnkål og rosiner. Bland forsiktig sammen og la stå under lokk i 5 minutter. Kålen blir nå myk og dampet av den varme risen. Dette er både sunt og godt.