Juleskinke med kålrotgrateng

Juleskinke med kålrotgrateng
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
Juleskinke med kålrotgrateng i fint følge med appelsinsalat med rødkål, persille og mandler

Ingredienser

  • 1 juleskinke fra SPAR
  • 1 liten kålrot
  • 2 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • salt og pepper
  • 2 ss grov sennep
  • 3 dl revet ost

Appelsinsalat

  • 100 g rødkål
  • 2 appelsiner
  • 0,5 potte persille
  • 2 dl grovhakkede, ristede mandler
  • 2 ss eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Tilbered juleskinken som beskrevet på pakningen. Gratiner gjerne skinken etter at den er kokt. Vi har smurt inn skinken med sennep og timian og latt den steke på 200 °C i ca. 15 minutter. Skrell kålrot og løk. Skjær kålrot i tynne skiver, løken i ringer og hvitløk i tynne skiver. Bland fløte, melk og sennep i en stor kasserolle. Ha i kålrot og løk og la det småkoke i 15 minutter. Hell alt i en ildfast form og strø over ost. Stekes i ovnen i ca. 15-20 minutter. Server juleskinken med varm grateng og frisk, syrlig salat!
  2. Skjær rødkål tynt med en ostehøvel ellermandolin. Skrell appelsinene og skjær de i tynne, runde skiver. Finhakk persille og bland sammen rødkål, appelsin, persille og nøtter. Ha over litt eplesidereddik.