Julesalat med gratinert toast

Julesalat med gratinert toast
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er vår nye julefavoritt: Lun eplesalat med fiken, rødløk, valnøtter og rødkål. Serveres med verdens beste gratinerte toast (om vi må si det selv)!

Ingredienser

Salat

  • 4 epler
  • 5 fiken
  • rødkål
  • 1 rødløk
  • 150 g revet grønnkål
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 dl valnøtter
  • 2 g smør
  • salt og pepper

Gratinert toast

  • 4 skiver rugbrød
  • 100 g Edamer eller annen favorittost
  • 1 neve timian
  • 1 ss honning

Slik gjør du

  1. Del opp epler og fiken i båter. Strimle rødkål og kutt rødløk i tynne ringer. Riv så grønnkål i biter. Grovhakk hvitløk og smelt litt smør i en stor stekepanne. Surr alt på høy varme til det har blitt litt mykt men fortsatt sprøtt. Smak til med salt og pepper. Topp med tørristede valnøtter. Enkelt og godt!
  2. Fordel ost og timian på brødskivene. Stekes på høy varme i ovnen til osten smelter. Hell over litt honning ved servering. Disse får bein å gå på, så lag rikelig!