Julepinner!

Julepinner!
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Pinnekjøtt med rotmos og mandelpoteter. En ny vri på på den klassiske juleretten!

Ingredienser

  • 4 kg saltet og røkt pinnekjøtt
  • 2 kg mandelpotet med skall
  • 5 dl juleøl

Rotmos

  • 1 kålrot
  • 1 søtpotet
  • 1 sellerirot
  • 30 g smør
  • Salt
  • pepper
  • 1 rosmarinkvist

Slik gjør du

  1. Legg pinnekjøttet i bløt i en stor kjele over et par døgn og skift vannet flere ganger. Vask mandelpotetene og legg dem i 2-3 lag i bunnen av kjelen. Hell over øl og vann til det nesten dekker potetene. Legg kjøttet i tette lag oppå. Kok opp og la kjøttet dampe under lokk i ca. 3 timer. Kjøttet skal være mørt og løsne lett fra beina.
  2. Del grønnsakene i terninger og kok dem møre i vann. Mos dem sammen med smøret. Smak til med salt og pepper. Server pinnekjøttet med rotmos og mandelpoteter som du har brukt som rist under pinnekjøttet. Topp med en kvist rosmarin.