Jordbærsorbet

Jordbærsorbet
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
En deilig sorbet med jordbær, mandelcrumble og hvit sjoklade.

Ingredienser

  • 2 kurver jordbær
  • 150 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 sitron, bruk saften

Crumble

  • 1 dl kavring
  • 1 dl hakkede mandler
  • 4 ss brunt sukker
  • Hvit sjokolade

Slik gjør du

  1. Jordbærsorbet: Bland sammen sukker, vann og jordbær i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør glatt og sil blandingen gjennom en grovmasket sil. Smak til med sitronsaft.
  2. Fyll blandingen i en iskremmaskin eller sett i fryseren. Om du gjør det siste, husk å røre flere ganger under innfrysningen.
  3. Crumble: Bland kavring, mandler og sukker til krønsj og fordel utover et bakepapir. Stek i ovnen i ca 15 min på 200°C. Grovhakk hvis du ønsker det.
  4. Legg mandelcrumble over sorbeten i glass og server med høvlet hvit sjokolade på toppen.
  5. Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2014.