Inderlig godt!

Inderlig godt!
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Indrefilet av svin med knuste nypoteter og kremost.

Ingredienser

  • 1 stk svin indrefilet

Marinade

  • 3 ss rapsolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 lime, bruk saften
  • 2 ss honning
  • Hvit pepper

Knuste urtepoteter

  • 700 g nypoteter
  • 4 ss olivenolje
  • 1 neve rosmarin
  • 1 neve timian
  • Salt
  • Pepper

Kremost dipp

  • 200 g kremost
  • 1 sitron, bruk skallet og saften
  • Salt
  • Pepper
  • 0,5 ss honning

Slik gjør du

  1. Finhakk eller press hvitløk. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en stor bolle.
  2. Skjær kjøttet i tykke skiver og legg det i marinaden. La kjøttet ligge i marinaden i kjøleskapet et par timer før du griller.
  3. Gjør klar grillen, ta kjøttet ut av marinaden og tørk det litt med papir. Grill kjøttet på høy varme i ca. 5 minutter på hver side. La det hvile i 5 minutter før servering.
  4. Servér kjøttet med knuste urtepoteter, kremostdipp og tomatsalat med jordbær og sitronskall.
  5. Kok potetene med skallet på og legg dem i en langpanne. Bruk en gaffel og trykk på toppen så de sprekker. Dryss over olje, salt, pepper og urter. Stek i ca. 10 minutter på grillfunksjon i ovnen. De skal bli gylne og sprø.
  6. Bland sammen kremost, raspet sitronskall, honning og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.