Høstomelett

Høstomelett
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Ta deg en sopptur og let etter skogens skatter! (Eller kom til oss og plukk, vi har et bredt utvalg av sopp)

Ingredienser

  • 6 egg
  • 3 dl melk
  • 1 ss sennep
  • Olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 200 g sopp
  • 20 g smør
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt
  • Pepper
  • 2 never gressløk

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200° C. Bland sammen egg, melk og sennep. Pensle en stor springform eller flere små med litt olje. Hell i blandingen. Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til den har en fast konsistens.
  2. I mellomtiden lager du soppstuing. Finhakk sjalottløk. Del opp soppen i mindre biter og evt. rens den, hvis det trengs. Varm en stekepanne med smør og stek løk og sopp mykt. Ha i crème fraîche, sitronsaft, salt og pepper. Legg soppfyllet på omeletten og pynt med masse deilig gressløk.