Helt kokos!

Helt kokos!
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Vi innrømmer det: Vi er hekta! Blåbær, nøtter og kokos gjør denne kaken helt fantastisk. (og vanedannende....)

Ingredienser

  • 1 dl hasselnøtter
  • 0,5 dl pekannøtter
  • 5 dl havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl kokos
  • 2,5 dl havremelk
  • 0,5 dl eplejuice
  • 1 ts muskat
  • 2 egg
  • 3 ss honning
  • 4 ss kokosolje (1 ss til smøring av formen)
  • 7 dl blåbær (ferske/frosne)
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180° C. Hakk nøtter og stek dem på bakebrett i ca. 5-10 minutter. Følg med, rør gjerne litt i nøttene under steking. Rør sammen havregryn, salt, kanel, bakepulver, kokos og de ristede nøttene i en bolle. I en annen bolle rører du sammen lett temperert melk, eplejuice, muskat, pisket egg, honning og flytende, varm kokosolje.
  2. Smør en medium stor ildfast form med kokosolje. Fordel 6 dl av blåbærene i bunnen. Resten av blåbærene er til dekorasjon på kaken. Hell den lett tempererte væsken over i bollen med havregryn og nøtter. Bland godt og fordel over blåbærene. Dryss resten av bærene og litt sukker over på kaken. Bak i ovnen i ca. 40-45 minutter. Toppen skal være gyllen. Server med is, yoghurt eller krem.