Gulasj

Gulasj
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Høstens favoritt - gulasj. En utsøkt rett basert på den ungarske gulasjen. I denne varianten har vi byttet ut storfekjøtt med kyllingoverlår.

Fremgangsmåte

  1. Del løken i båter og finhakk hvitløken. Skjær kylling i mindre biter. Varm oljen i en stor gryte. Ha i løk, hvitløk og kylling og la alt steke på middels temperatur under omrøring i ca. 5 minutter.
  2. Skrell og rens paprika, potet og gulrot. Del opp gulrot og potet i små biter. Skjær paprika i tynne båter. Ha det oppi gryten sammen med paprikapulver, lauurbærblad, tomatpuré og tomat på boks. Rør godt sammen.
  3. Tilsett vann og kjøttbuljong. La alt koke på lav varme i ca 45-60 minutter eller til grønnsakene har blitt myke. Smak til med salt, pepper og ev litt chili.
  4. Server med friske urter, rømme og ferskt brød.
  5. Tips: kylling kan byttes ut med svin eller storfe. Smaker også godt som vegetarrett, bytt da ut kjøttbuljong med grønnsaksbuljong og tilsett litt mer gulrot og paprika.
  6. SPAR høst 2019