Grønn vegetarpai

Grønn vegetarpai
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Lag grønnkålpai med vellagret Valdres Ost og en frisk appelsinsalat til.

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smør og mel til en grynete masse. Tilsett vann og salt og kna raskt sammen til en smidig deig.
  2. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 30 minutter. Kjevle deigen. Bruk en springform, en paiform eller en ildfast form. Klem deigen ned i formen og opp på sidene.
  3. Prikk til slutt med en gaffel.
  4. Bland sammen egg, fløte og revet ost i en bolle.
  5. Strimle grønnkålen og stek på middels varme med hakket hvitløk og løk i båter, sammen med litt salt og pepper til kålen er blitt litt myk. Ha dette i eggeblandingen. Bland sammen.
  6. Hell røren over i paibunnen og stek i ovnen på 175 ºC i 30-40 minutter.
  7. Bland sammen saften fra appelsinen, eddik og olje til en vinaigrette i en skål. Ha i salt og pepper.
  8. Skjær klementinene i tynne skiver.
  9. Rist mandlene i en stekepanne på middels varme noen minutter.
  10. Ha salaten og klementinskivene på et fat. Hell over vinaigretten og topp med delte, friske fiken, hakkede mandler og litt frisk timian