Grillet ytrefilet av svin

Grillet ytrefilet av svin
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Grillet ytrefilet av svin med estragon og hvitløkssmør.

Ingredienser

  • 1 ytrefilet av svin, marinert/naturell
  • 100 g smør
  • 2 fedd hvitløksfedd
  • 1 ss sitron, bruk saften
  • 1 ss tørket estragon
  • 0,5 ts salt
  • 1 knippe asparges
  • 500 g små poteter
  • 1 pose ruccula

Slik gjør du

  1. Begynn med smøret. Mos sammen smør med 1 fedd presset hvitløk. Ha i sitronsaft, estragon og salt. Bland godt sammen og sett kjølig.
  2. Vask poteter og ha de i en ildfast form sammen med litt olje, salt og pepper. Stek de på 220 grader i ca. 30 min. Grill ytrefilet på høy varme, litt på hver side så den får fin farge. Etterstek i ovnen sammen med potetene i ca. 10-15 min.
  3. Grill aspargesen i ca. 2 min på grillen. Server kjøttet i skiver sammen med hvitløkssmøret som smelter godt, bakte småpoteter, grillet asparges og litt frisk ruccola.