Grillede spareribs

Grillede spareribs
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 800 g spareribs

Kålsalat

  • 300 g hodekål
  • 1 appelsin
  • Persille
  • 2 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Grillede kålrotskiver

  • 1 stor kålrot
  • 4 fedd hvitløk
  • Persille
  • 3 ss olivenolje

Tomatpesto

  • 1 dl revet parmesan
  • 1 dl soltørkede tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl mandler

Avokadosalat

  • 4 avokado
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 2 lime
  • Salt
  • Koriander

Slik gjør du

  1. Varm spareribs på grillen eller i ovnen til de er gjennomvarmet. Tilsett gjerne mer barbequesaus hvis du ønsker det.
  2. Strimle kålen tynt. Skrell og del appelsinen i biter. Finhakk persille. Bland alt sammen og ha i olje, salt og pepper.
  3. Skrell kålroten og skjær den i 1 cm tykke skiver. Press eller riv hvitløken og bland den sammen med finhakket persille og olivenolje. Pensle kålroten under grilling – i omganger. Den er ferdig når den er myk og litt brent.
  4. Mos alt til en slett krem med en stavmikser eller blender.
  5. Skrell avokado, fjern steinen, og skjær den i båter. Dryss over limesaft, salt og sesamfrø. Topp med frisk koriander.