Grillede lammeskiver

Grillede lammeskiver
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Lam er deilig sommermat. Lammeskiver med mye deilige grønnsaker passer godt en sommerdag!

Ingredienser

  • 4 lammeskiver
  • 2 aubergin
  • 3 skiver brød

Salat

  • 4 rødbeter, rå
  • 2 pærer
  • 1 gul løk
  • 1 pose spinat
  • 1 dl yoghurt
  • 1 blokk fetaost

Marinade til kjøtt

  • 3 stilker rosmarin
  • 5 stilker timian
  • 1 sitron, saften av
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 3 fedd hvitløk
  • 4 laurbærblad
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Skjær rødbeter tynt med mandolin. Du kan skjære rødbetene i mindre biter og koke med salt om du ikke vil ha dem rå. Ha betene på ett stort fat sammen med pære, løk i skiver og en pose spinat. Skjær auberginer i skiver og grill dem sammen med brødet. Riv brødet i mindre biter og bland i salaten sammen med aubergineskiver. Grill kjøttet på høy varme i ca. 5 minutter på hver side. Legg til siden i 10 minutter og la kjøttet hvile. Bland ost og yoghurt til en tykk røre. Fordel røren over salaten og avslutt med litt god olivenolje.
  2. Finhakk timian og rosmarin. Ha det i en bolle sammen med sitronsaft, olje, soyasaus og presset hvitløk. Knus laurbærblad i en morter og bland det i marinaden sammen med salt og pepper. Legg kjøttet i doble brødposer og ha i marinaden. Knyt posene og gni marinaden godt inn. La gjrene kjøttet marinere over natten.