Grillede lammeskiver

Grillede lammeskiver
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Lam er deilig sommermat. Lammeskiver med mye deilige grønnsaker passer godt en sommerdag!

Fremgangsmåte

  1. Skjær rødbeter tynt med mandolin. Du kan skjære rødbetene i mindre biter og koke med salt om du ikke vil ha dem rå. Ha betene på ett stort fat sammen med pære, løk i skiver og en pose spinat. Skjær auberginer i skiver og grill dem sammen med brødet. Riv brødet i mindre biter og bland i salaten sammen med aubergineskiver. Grill kjøttet på høy varme i ca. 5 minutter på hver side. Legg til siden i 10 minutter og la kjøttet hvile. Bland ost og yoghurt til en tykk røre. Fordel røren over salaten og avslutt med litt god olivenolje.
  2. Finhakk timian og rosmarin. Ha det i en bolle sammen med sitronsaft, olje, soyasaus og presset hvitløk. Knus laurbærblad i en morter og bland det i marinaden sammen med salt og pepper. Legg kjøttet i doble brødposer og ha i marinaden. Knyt posene og gni marinaden godt inn. La gjrene kjøttet marinere over natten.