Fylt kalkunfilet med rosiner og eplesaus

Fylt kalkunfilet med rosiner og eplesaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min

Ingredienser

  • 2 kalkunbryst, ca. 800 g totalt
  • 8 skiver spekeskinke
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 dl rosiner
  • 100 g mykt smør
  • Salt
  • Pepper
  • Olje til steking
  • 1 kg små poteter
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl fløte
  • 1 dl eplesyltetøy/eplemos
  • 1 pose salatblanding
  • 0,5 beger røde druer

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Lag en lomme i midten av kalkunen, pass på at du ikke skjærer helt igjennom. Grovhakk spekeskinke og hvitløk. Ha i rosiner og smør. Bland godt sammen og legg fyllet i kalkunen. Bind sammen brystet med litt hyssing som tåler varme. Legg kjøttet i en ildfast form. Gni den inn med olje, salt og pepper. Ha poteter i en ildfast form sammen med olje og rosmarin. Sett kalkunen øverst i ovnen og potetene under. Stek i ca. 30 minutter. Mens det ferdige kjøttet og potetene hviler, heller du forsiktig sausen og oljen fra de ildfaste formene over i en kjele. Tilsett fløte og eplemos/syltetøy. La det koke opp og smaksett med salt og pepper. Skjær opp kalkunen i skiver og server med poteter, eplesaus og blandet salat med delte røde druer.