Flettebrød

Flettebrød
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 3 dl melk
  • 4 dl varmt vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1,2 kg hvetemel
  • 1 neve frisk oregano
  • 1 neve frisk timian
  • 1 kvist rosmarin
  • Egg til pensling

Slik gjør du

  1. Slik gjør du: Smelt smøret og varm opp melk og vann til ca. 37° C, eller fingervarmt. Tilsett gjær og rør til det løses opp. Ha i salt. Rør inn hvetemelet og elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
  2. Del den deretter opp i 3 biter. Rull hver bit ut til en lang pølse. Flett deigen med urtene innimellom. Pensle med litt pisket egg og vann. Etterhev brødet i ca. 30 minutter med et håndkle over. Stekes nederst i ovnen på 200° C i ca. 35 minutter.