Fiskeburger

Fiskeburger
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

Fiskeburger

  • 4 fiskeburgere
  • 4 stk hamburgerbrød
  • 1 stk agurk
  • 2 ss sukker
  • 4 ss eddik
  • 4 dl vann
  • 1 neve persille
  • 500 g poteter
  • 3 ss rapsolje

Limekrem

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 boks snøfrisk
  • 1 lime, bruk skallet og saften
  • 1 neve basilikum
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220° C. Skjær agurk i tynne skiver, bruk mandolin eller ostehøvel. Kok opp vann og tilsett sukker og eddik. La det koke til sukkeret løser seg opp i vannet. La det kjølne og hell væsken over agurken. Sett kjølig. Skjær poteter i grove staver og legg dem i en ildfast form, eller på en stekeplate med bakepapir. Ha på olje. Stek i ovn i ca. 25 min.
  2. Lag limecreme; bland crème fraîche, Snøfrisk, skall og limesaft. Tilsett finhakkede urter, salt og pepper.
  3. Stek så fiskeburgerne i litt olje eller smør til de får farge og blir varme. Sil så agurken og press ut vannet med en skje. Fordel limekrem på brødet, legg fiskeburger oppå og topp med agurksalat. Server med varme pommes frites og litt ekstra krem til å dyppe potetene i.
  4. Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2016.