Festkake

Festkake
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Lag en festkake av dimensjoner til en spesiell anledning. Dekorér med blomster, et hav av fiken, bjørnebær og gjerne moreller.

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn: Forvarm ovnen til 175° C og smør en springform (25 cm). Kutt smør og marsipan i terninger. Bland godt i en kjøkkenmaskin. Ha i sukker og la røren bli jevn og fin. Tilsett så ett egg om gangen. Rør bakepulver, kardemomme og mel sammen og tilsett dette til slutt. Fordél alt jevnt og hell så røren over i formen. Stekes i ca. 50 minutter. Sjekk med en testpinne om kaken er klar. La kaken avkjøles i formen.
  2. Bjørnebærcurd: Kok opp bær og krydder og la det koke ca. 5 minutter. Bruk en stavmikser og gjør væsken jevn uten klumper. Sil bærene gjennom et klede eller en sil. Ta kun vare på saften (du trenger 2,5 dl). Rør sammen sukker og maizena i en tykkbunnet gryte. Sett platen på lav varme og rør inn saft fra bærene, sitronsaft og eggene. La det putre i ca. 1 minutt (saften skal tykne en del). Ta kjelen av varmen og rør inn smøret til det er smeltet. Avkjøl i minst 6 timer.
  3. Sjokoladekrem: Kok opp fløten og hell den over sjokoladen i en glassbolle. Rør til du har en jevn, fin røre. Rør inn sitronsaft. Sett bollen over i et kaldt vannbad. Når kremen har ønsket konsistens legges den på kaken. Ha deretter over bjørnebærcurden og pynt kaken.