Deilige sommerspyd!

Deilige sommerspyd!
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Grillspyd med kylling, svin og ferske grønnsaker er både godt og enkelt! Servér med kremet baconrøre og søtpotet frites.

Ingredienser

  • 8 grillpinner
  • 250 g ytrefilet av svin
  • 200 g kylling lårfilet
  • 0,5 squash
  • 1 gul løk
  • 1 oransje paprika
  • 2 søtpoteter
  • 2 ss rapsolje
  • 1 pakke bacon
  • 100 g parmesan
  • 2 dl creme fraiche
  • Salt
  • Pepper
  • Litt sitronsaft

Slik gjør du

  1. Bruker du grillpinner av tre? Unngå at de blir brent under grilling og legg dem i vann noen timer før. Del svinekjøttet i store kvadratiske stykker. Kylling lårfileten deles på midten. Skjær squash, løk og paprika i store biter. Stikk kjøttbiter og grønnsaker på grillpinnen
  2. Grillspydene grilles i ca. 20 minutter. Vend spydene slik at kjøtt og grønnsaker får farge og blir gjennomstekt. Pensle underveis med olje, og smak til med salt og pepper. Vask søtpoteten (behold skallet) og skjær først i skiver, så på langs til lange, grove pommes frites
  3. Legg dem i en ildfast form. Dryss over olje og stek i ovnen i ca. 30 minutter ved 225° til de blir gylne. Finhakk bacon og stek på høy varme til det bli sprøstekt for så å la det avkjøles (dette kan godt gjøres tidligere). Rasp parmesan og bland inn bacon og creme fraiche. Smak til med pepper og litt sitron.
  4. Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2015.