Bringebærterte

Bringebærterte
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
med italiensk marengs.

Ingredienser

Marengs

  • 4 eggehviter
  • 1 ts sitronsaft
  • 3,5 dl sukker
  • 0,8 dl vann

Bunn

  • 125 g smør
  • 3 dl mel
  • 1 ss sukker
  • 2 ss kaldt vann

Fyll

  • 500 g bringebær

Slik gjør du

  1. Marengs: Pisk eggehvitene stive. Tilsett 1 ts sitronsaft og 1 dl av sukkeret mens du pisker.
  2. Hell resten av sukkeret (2,5 dl) og vann i en kasserolle og kok til sukkeret løser seg opp, til sukkerlake.
  3. Hell den varme sukkerlaken inn i marengsmassen i en tynn stråle under konstant pisking. Pisk til marengsen kjølner og får en tykk, luftig konsistens.
  4. Ha marengsrøren i en kakesprøyte eller bruk en slikkepott og form deilige bevegelser i massen.
  5. For å få en terte med myk marengs settes den noen sekunder på grillfunksjon i ovnen (280°C). Følg nøye med. Ønskes hard marengs stekes terten midt i ovnen ved 150°C i ca 20 min.
  6. Pynt med ferske bringebær og litt sitronmelisse hvis du ønsker.
  7. Bunn: Mål opp smør og mel i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene.
  8. Elt deigen raskt sammen til en ball. Klem eller kjevl deigen forsiktig utover et melet underlag til ca 0,5 cm tykkelse. Trykk deigen ut i formen og knip av overflødig deig rundt kanten på toppen.
  9. Dekk formen med plastfolie og sett i kjøleskap i ca 30 minutter
  10. Fyll formen med bringbærene og stek i ovnen på 180°C i 15 min. Avkjøles noe før marengsen legges på toppen.