Biffsalat

Biffsalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Spennende og mettende salat med nudler, peanøtter og chilisaus. Lettvint og full av smak!

Ingredienser

  • 400 g biffstrimler
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 cm frisk ingefær
  • 0,5 stk rød chili
  • 4 ss soyasaus
  • 3 ss rapsolje
  • 2 stk røde paprika
  • 2 pakker nudler
  • 1 bunt vårløk
  • 0,5 stk agurk
  • 1 dl peanøtter
  • 1 potte koriander
  • Pepper

Chilirømme på 1-2-3

  • 1 dl sweet chili
  • 1 dl rømme

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk, ingefær og chili. Bland det sammen med soyasaus, olje og pepper i en bolle. Ha i biffstrimlene og sett det kjølig i minst 30 minutter. Dette kan også gjøres noen timer i forveien. Del paprika i lange strimler. Kok opp vann til nudlene og varm opp en stor stekepanne. Stek biffstrimlene hurtig i marinaden, på høy varme. Etter noen minutter tilsetter du paprika. Kok nudlene etter anvisningen på pakken mens kjøttet får farge. Når nudlene er ferdige, heller du av vannet og har de over i pannen sammen med kjøttet. Bland forsiktig sammen. Strimle agurk og vårløk og bland dette med peanøtter og korianderblader i en bolle til servering.
  2. Bland sammen rømme og chilisaus og server dette sammen med salaten. Hvis du ønsker mer smak kan chilisausen erstattes med finhakket chili.
  3. Server middagen i dype tallerkener med de friske grønnsakene på toppen og chilirømme ved siden av.
  4. Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2016.