Biff med ris-salat og grillet purreløk

Biff med ris-salat og grillet purreløk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
En god biffmiddag hører sommeren til, og med rett tilbehør blir det en helaften!

Ingredienser

  • 4 biff
  • 1 pose Bama babyleaf salat
  • 1 agurk i strimler
  • 1 dl kesam
  • 1 sitron, bruk saften og skallet
  • 3 dl kokt ris
  • 2 avocado
  • 2 ss valmuefrø
  • 1 neve mynte
  • 2 grønne druer
  • 1 purreløk

Slik gjør du

  1. Legg grillsalaten og strimlet agurk i en bolle og ha i kesam og halvparten av risen. Tilsett saft og skall fra 1 sitron, bland forsiktig sammen. Legg alt på ett stort fat og strø over resten av risen. Skrell avokado, del den opp i skiver og fordel den over salaten. Strø over valmuefrø, delte druer og litt frisk mynte.
  2. Del opp purreløk på langs og på midten i 4 biter. Gni in purreløk og kjøtt med olivenolje, salt og pepper. Grill biffen på høy varme til den blir rosa og nesten gjennomstekt. Purreløken griller du myk på siden samtidig. Server kjøtt og grillet purreløk med frisk og kremet sitron- og ris-salat.