Bacalao

Bacalao
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min

Ingredienser

  • 500 g torsk eller klippfisk
  • 600 g poteter
  • 2 dl olivenolje
  • 2 stk gul løk
  • 2 bokser knuste tomater
  • 1 rød paprika
  • 3 ss tomatpuré
  • 3 tomater i tykke skiver
  • 2 buljongterninger
  • 1 ts kanel
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 neve persille
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i terninger, potetene og tomatene i skiver, og løken i ringer. Finhakk hvitløk.
  2. Bruk en mortel eller en flaskebunn og knus buljongen finmalt. Bland buljong, kanel, salt, pepper, hvitløk, knuste tomater og tomatpuré.
  3. Bruk en støpejernsgryte med lokk som er ildfast, og hell i halvparten av oljen. Legg fisk, poteter, løk og tomatblandingen i flere lag i gryten. Avslutt med grovt hakket paprika og resten av oljen. Stek i ovnen med lokk i 1,5 time på 200°C. Serveres med persille.