Aspargessuppe

Aspargessuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Lag en deilig aspargessuppe som varmer!

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 300 g asparges
  • 2 stk purre, kuttet i strimler
  • 2 poteter
  • 6 dl grønnsaksbuljong
  • 2 dl frosne erter
  • 0,5 sitron, bruk saften
  • 4 dl melk
  • 0,5 dl yoghurt naturell
  • Timian
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Smelt 1 ss olje og 1 ss smør i en stor kjele og fres aspargesbitene i 3-4 minutter til de er myke. Sett dem til side.
  2. Ha i resten av oljen og smøret og stek purre og poteter i 3-4 minutter. Ha i buljong og la det småkoke i 20 minutter, til potetene er myke.
  3. Ha i asparges, erter og sitron og la det småkoke i nye 5 minutter. Rør inn yoghurt og melk. Kjør alt til en glatt konsistens i en kjøkkenmaskin, smak til med salt og pepper. Gi suppen et oppkok.
  4. Pynt gjerne med frisk timian og en klatt yoghurt før du serverer.
  5. Oppskrift fra SPAR.no