Yoghurtbrød

Yoghurtbrød
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Ferskt brød er alltid godt, og har du noen timer til overs en dag kan du lett lage ditt eget.

Ingredienser

  • 50 g gjær
  • 4 dl vann
  • 3,5 dl yoghurt naturell
  • 2 dl sammalt hvete, grov
  • 3 dl sammalt hvete, fin
  • 1 l hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 2 ts salt

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i bakebollen, løs den opp i det lunkne vannet. Tilsett yoghurt, mel, havregryn og salt. Hold eventuelt tilbake noe av melet. Bland sammen til en smidig deig, og la den heve under plast på et lunt sted til ca dobbelt størrelse.
  2. Form deigen til to brød. La dem etterheve ca 20 minutter og stek i ovnen på 225 °C i ca 30 minutter. Oppskriften er hentet fra melk.no