Wok med laks

Wok med laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
En enkel, god og sunn rett man kan nyte til enhver anledning f.eks i julestria.

Ingredienser

  • 500 g laksefilet uten skinn og bein
  • 2 ss stekeolje
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk liten blomkål
  • 4 ss sweet chili saus

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i lange strimler som er ca 1 cm tykke.
  2. Varm oljen i en wokpanne eller en vanlig stekepanne med litt høye kanter. Straks oljen er varm tilsettes alle grønnsakene. Stek på høy varme under stadig omrøring. Dette tar normalt 2 minutter avhengig av størrelsen på grønnsakene. Husk at de ikke skal være gjennomkokte, men sprø.
  3. Tilsett sausen og rør godt om, fremdeles på sterk varme.
  4. Legg straks laksestrimlene over grønnsakene. Legg på lokk, og la fisken trekke i to minutter.
  5. Sett pannen på middagsbordet, løft av lokket og maten er klar til å nytes.