Viltgryte med reinsdyr

Viltgryte med reinsdyr
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Lag en deilig og ujålete viltgryte med reinsdyr. La gryten trekke en times tid og utvikle masse god smak. Har du ikke flatbiff kan du bruke benfritt grytekjøtt eller reinsdyrstek.

Ingredienser

  • 1 Reinsdyr flatbiff
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss smør til steking
  • 150 g bacon i terninger
  • 10 stk stjerneløk
  • 2 båter hvitløk, finhakket
  • 200 g sopp
  • 2 stk gulrot i terninger
  • 1 stk persillerot i staver
  • 2 stangselleri i biter

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i ca. 3 x 3 cm. store terninger. Stek bacon og løk i en panne med litt smør. Ha det over i gryten.
  2. Stek sopp, selleri, gulrot og persillerot og ha det i gryten.
  3. Vend kjøttet i litt mel og brun det på alle sider i et par omganger. Krydre med salt og pepper.
  4. Ha alt i gryten og hell over kraft, rødvin og resten av krydderet. Kok opp å la det trekke på svak varme ca. 1 time eller til kjøttet er mørt. Pynt gjerne med hakkede urter.
  5. Server gryten med potetstappe som er tilsmakt med urter. Oppskriften er hentet fra matprat.no