Vegetarburrito

Vegetarburrito
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Burritoen kommer fra Nord-Mexico og navnet betyr liten ås på spansk. I følge tradisjonen er burritoen en tortilla fylt med kjøtt, grønnsaker, salsa, ris og bønner. Her erstattes kjøttet av vegetaringredienser og retten er perfekt å ha med på piknik eller å servere som hovedrett.

Ingredienser

Vegetarburrito

  • 1 ss olivenolje
  • 500 g frosne grønnsaker
  • 1 pose tacokrydder (vegetar)
  • 1 krukke tacosaus
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 pakke tortillalefser

Tomatsalsa

  • 5 stk tomater
  • 1 stk gul løk (finhakket)
  • 0,5 krukke koriander
  • 0,5 dl rød jalapeno
  • 1 stk lime (kun saften)
  • 1 kryddermål salt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 °C
  2. Fres wokgrønnsakeene i olivenolje og tilsett deretter tacokrydder, salsa og crème fraiche. La det småkoke i ca. 3 minutter
  3. Fordel røren på tortillalefsene, rull sammen og legg dem tett i en ildfast form eller fat
  4. Bland ingrediensene til tomatrøren
  5. Strø over ost og gratiner i øvre del av ovnen i ca. 10 minutter