Fårikål

Fårikål
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Ingen høst uten fårikål – denne oppskriften med hjemmelaget brød og timiansmør er spennende variant av klassikeren.

Ingredienser

Fårikål

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 1 ts hel pepper
  • 4 dl vann
  • 2 ts salt

Timiansmør

  • 200 g smør
  • 1 neve frisk timian
  • flaksalt
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Start med kjøttet. Strø salt og pepper mellom lagene. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt. Sjekk kjøttet etter ca. 2 timer.
  2. Timiansmør: Finhakk timian og bland det i smøret sammen med salt og sitronsaft. Serveres med hjemmebakt, varmt brød til.