Valnøttbrød

Valnøttbrød
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Saftig og godt valnøttbrød - til hverdag og fest. Også deilig tilbehør til et ostefat.

Ingredienser

  • 5 dl kulturmelk
  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 1 ss mørk sirup
  • 150 g sammalt hvete, grov
  • 150 g sammalt rug, fin
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g valnøttkjerner
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  1. I stekeovnen på 210 °C i ca 40 minutter.
  2. Bland melk og lunken vann. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av væsken. Rør i resten av melkeblandingen.
  3. Bland inn salt, sirup og grovt mel. Elt inn hvetemel til deigen såvidt slipper bollen. La den heve til dobbel størrelse.
  4. Elt inn grovhakkede nøtter. Del deigen i tre deler og form dem til runde eller avlange brød. Etterhev brødene i ca 30 minutter.
  5. Pensle med sammenvispet egg og stek brødene midt i ovnen. Avkjøles på rist.
  6. Oppskriften er hentet fra melk.no