Urte- og sitrusmarinert svinestek med grønnsaker

Urte- og sitrusmarinert svinestek med grønnsaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Her finner du en herlig helgerett med svinestek. Denne retten krever litt forberedelser med marinering over natten.

Ingredienser

  • svinestek
  • sitron
  • appelsin
  • Pepper
  • friske timiankvister
  • frisk rosmarinkvist
  • laurbærblad
  • olivenolje
  • løk i skiver
  • fedd hvitløk
  • poteter i skiver
  • Salt

Slik gjør du

  1. Surr steken med bomullstråd. Gni steken inn med saft av sitronen og halvparten av appelsinen. Stikk kvister av timian, rosmarin, 3/4 av laurbærbladene under surringen. Krydre med grovmalt pepper.
  2. Legg steken i en frysepose og hell over halve oljen. Legg steken kaldt i kjøleskapet natten over.
  3. Rens og skjær løk i båter, del hvitløkfedd i to og poteter i båter. Del resten av appelsinen i skiver. Bland alt i en stor ildfast form og vend inn resten av oljen, salt og pepper. Knus resterende laurbærblad over og legg timian og rosmarin sammen med grønnsakene.
  4. Skyv grønnsakene ut til siden og legg steken i midten av fatet. Stikk et steketermometer i kjøttet. Stek i varm stekeovn ved 200 ºC til steketermometeret viser 68 ºC. Ta ut kjøttet og la det hvile på et lunt sted i 20 -30 min.
  5. Stek grønnsakene videre til de er møre.