Tomatfocaccia

Tomatfocaccia
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Focaccia med tomater passer perfekt på tapasbordet.

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 7 dl vann
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 kg hvetemel
  • 60 g soltørkede tomater i biter
  • 3 stilker frisk oregano
  • 2 ss olivenolje
  • 350 g små tomater
  • 0,5 ss salt

Slik gjør du

  1. Start med å lage deigen: Bland gjæren ut i lunkent vann og tilsett olje, salt og sukker. Kna inn melet og elt deigen godt. Deigen skal være ganske løs. Jobb inn bitene av soltørket tomat. Dekk bollen og la deigen heve til dobbel størrelse, cirka 30-40 minutter.
  2. Legg bakepapir i bunnen av en langpanne og hell deigen i pannen. Ta olje på hendene og klem deigen godt utover til den dekker hele pannen. La brødet etterheve i cirka 20 minutter.
  3. Hakk oreganoen og kna inn 1 ss inn i deigen. Ta mer olje på hendene og bruk fingrene til å stikke små hull i hele deigen. Del tomatene i to og press dem ned i deigen. Dekk deigen med plastfilm og la den hvile i 15-30 minutter mens du forvarmer ovnen til 230°C.
  4. Fjern plastfilmen og sprinke olivenolje over. Stek i 30 minutter til brødet er gjennomstekt. Strø salt og finhakket oregano over.