Thaigryte med strimlet svinekjøtt

Thaigryte med strimlet svinekjøtt
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Er du ute etter en sunn smakseksplosjon, så er dette retten for deg. Med strimlet svinekjøtt og masse gode grønnsaker gir retten mye proteiner, mineraler og vitaminer.

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss olje
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss olje
  • 2 ss rød karripasta
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 1,5 dl vann
  • 2 stk gulrot
  • 1 pk frisk babymais
  • 1 stk grønn paprika
  • 0,5 stk lime
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Fres løk og hvitløk i olje til det er blankt. Tilsett karripasta og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett kokosmelk og vann, og småkok i 10 minutter.
  2. Tilsett gulrøtter og babymais, og småkok i 5 minutter.
  3. Stek kjøtt i olje på sterk varme. Ha i paprika, limesaft og -skall, sukker, soyasaus og kjøttet i gryta. La det koke i 1 minutt til sukkeret har løst seg opp.
  4. Server retten med ris. For ekstra fiber og næringsstoffer, velg for eksempel middagsris med villris.
  5. Tips: Dersom du har tørket kaffirlimeblad kan du tilsette ½ ts sammen med væsken. Fiskesaus er også en smaksetter som benyttes mye i det thailandske kjøkken, og passer derfor også veldig godt i denne retten. Tilsett 1 ss fiskesaus samtidig med soyasausen.