Terteskjell

Terteskjell
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Terteskjell ble servert ofte på 60-tallet og opp til Derricks glade dager i ”detektimen” på fredagskveldene på 80-tallet. Nå er det på tide å blåse støv av denne overraskende gode klassikeren, og fylle de butikk-kjøpte terteskjellene med fiskepudding i hvit saus.

Ingredienser

Terteskjell

  • 8 terteskjell
  • 500 g fiskepudding i terninger, evt fiskeboller
  • 100 g pillede reker eller krepsehaler
  • 1 dl frisk hakket dill
  • 1 dl erter

Hvit saus

  • 2 ss ekte smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk, hel eller lett
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts hvit pepper
  • 0,5 ts muskat

Slik gjør du

  1. Hvit saus: Smelt smøret og rør inn melet. Spe med litt og litt av melken og rør til sausen er jevn. Smak hvit saus til med muskat, salt og pepper.
  2. Varm gjerne skjellene i et par minutter på rist i stekeovnen ved 150 °C. Dette er ikke avgjørende for sluttresultatet.
  3. Skjær fiskepuddingen i passe store biter. La ertene få et oppkok i lettsaltet vann. Rør fiskepudding og erter inn i den hvite sausen. Fyll fiskestuingen i terteskjellene like før servering og dryss over reker og finhakket dill.
  4. Server gjerne terteskjellene med en god salat ved siden av.
  5. Oppskriften er hentet fra Tine.no