Tarte tatin

Tarte tatin
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Norsk sommer gir epler i verdensklasse. Nå er de på sitt aller beste, så nyt dem i kaker og desserter!

Ingredienser

  • 6 stk epler
  • 2 dl sukker
  • 100 g smør
  • 1 plate butterdeig

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt eplene i store biter. Smelt sukker i panna, og tilsett smør når sukkeret er blitt brunt (karamell).
  2. Ha i eplene. La dem surre til eplene er dekket av karamell. Ha eplene i en ildfast form.
  3. Kjevle ut butterdeigen og legg den over eplene. Dekk godt i kantene. Stek terten på 220 grader i cirka 15 minutter. La terten avkjøle litt før den velves på et fat. (Men ikke vent for lenge, da stivner karamellen og eplene sitter fast i formen).
  4. Det smaker godt med pisket krem eller vaniljeis til.