Tallerkenpai med kylling og erter

Tallerkenpai med kylling og erter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
En god pai passer både til middag og til koldtbordet. Denne varianten har kylling og erter.

Ingredienser

Paideig

  • 3 dl hvetemel
  • 125 gr smør
  • 2,5 ss kaldt vann

Fyll

  • 1 ss olivenolje
  • 400 gr Kyllingbryst, skåret i 1 cm tynne
  • salt
  • pepper
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 ss potetmel
  • 1 bunt vårløk
  • 125 gr erter, frosne
  • 2 ts estragon (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Begynn med paideigen: Smuldre mel og smør i en bolle. Arbeid forsiktig til alt er blandet. Du må ikke helle vannet i deigen før alt er skikkelig blandet hvis du vil ha deigen sprø.
  2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.
  3. Stek kyllingbitene i litt olje til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter. La dem ligge og avkjøle i 10 minutter.
  4. Varm ovnen til 200°. Bland creme fraiche, potetmel, vårløk, erter og krydder i en bolle. Ha i kyllingkjøttet.
  5. Ta fram fire store eller 6 små tallerkener (må være ovnsfaste). Dekk sidene av tallerkenene med mørdeig og ha i kyllingfyllet. Kjevle ut et lokk og dekk tallerkenene helt. Pensle lokket med pisket egg, vann eller melk.
  6. Skjær gjerne ut figurer av paideigen og dekorer pailokket med border eller blomstermønster. Stek i ovnene i 30-40 minutter til paiskallet er gyllent. Serveres varm eller kald.