Tacotorsk

Tacotorsk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Sprø torskestykker med en spennende søtpotet-slaw er en rett som er like morsomt å servere som den er spennende å spise. Server fisken med slawen som et festmåltid dine gjester sent vil glemme.

Ingredienser

Tacotorsk

  • 400 gr torskefilet
  • 1 pakke tacokrydder
  • 2 stk egg
  • 1 pose tortillachips
  • 1 ss olje (til steking)
  • 1 dl mel

Søtpotetslaw

  • 1 stk søtpotet
  • 2 dl hvitkål
  • 2 stk grønne epler (strimlet)
  • 2,5 ss mangochutney
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 stk fennikel
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts sort pepper
  • 1 kryddermål cayennepepper
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 kvast koriander

Slik gjør du

  1. Krydre fiskebitene med Taco Kryddermiks, dypp dem deretter i melet, deretter i vispet egg og til slutt i de knuste tortillachipsene
  2. Stek eller friter på middels høy varme i ca. 4 minutter eller til de har fått fin gyllenbrun farge
  3. La dem renne av seg på matpapir og strø litt flaket salt over. Det er også mulig å tilberede retten i ovn på 225 graders varme i ca. 4 minutter
  4. Til søtpotet-slawen blandes hvitkålen med poteter og epler. Skjær av litt koriander
  5. Bland alt godt med yoghurt, chutney og krydder. La det stå og trekke en stund i kjøleskap