Taco med kylling og jalapeno-aioli

Taco med kylling og jalapeno-aioli
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Dette er en spennende taco-rett med kylling og jalapeno-aioli!

Ingredienser

Taco

  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk paprika. finhakket
  • 1 stk løk. finhakket
  • 2 stk lime. delt i to
  • 1 boks hermetiske tomater uten juice
  • salt og pepper
  • 4 stk kyllingbryst. i biter
  • 2 ts kajannepepper
  • 1,3 dl risvineddik eller mild epleeddik
  • 12 stk tacoskjell
  • Frisk koriander til pynt

Jalapeno-aioli

  • 1 jalapeno eller 3-4 jalapeno-ringer finhakket
  • 2,5 dl majones
  • 2 ss limejuice
  • 1 bunt koriander frisk finhakket
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Jalapeno-aioli: Bland alle ingrediensene og sett kjølig mens du lager resten.
  2. Taco: Varm oljen i en panne og ha i paprika og løk. La det surre litt før du legger limene med kjøttsiden ned i pannen og steker videre på medium varme i ti minutter. Fjern de halve limefruktene.
  3. Ha i tomatene og smak til med salt og pepper. Kok under lokk i 15 minutter. Sett blandingen til side.
  4. Gni inn kyllingbitene med kajennepepper. Stek kyllingbitene sammen med eddik i den samme pannen til de er gjennomstekt. Ha i tomatblandingen og kok videre i cirka 3 minutter.
  5. Varm tacoskjellene som anvist på pakken og server sammen med fyllet og jalapeno-aioli.