Taco med biff og ananas-salsa

Taco med biff og ananas-salsa
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Denne taco-varianten gir en kjempegod kombinasjon av søtt, salt og syrlig.

Ingredienser

  • 1 rød chili. renset for frø og finhakket
  • 1 bunt frisk koriander. hakket
  • 1 liten rødløk. finhakket
  • 4 jalapeno-ringer
  • 1 fedd hvitløk. finhakket
  • saften av 1 lime
  • olivenolje
  • salt
  • 2 ss tequila (kan sløyfes)
  • 2 ss limejuice
  • salt og pepper
  • olje
  • 900 g godt biffkjøtt uten fett
  • 8 tacoskjell
  • 5 dl salat. i biter
  • 2 tomater. hakket
  • 2 ss frisk koriander. hakket
  • 1 avocado. skrelt og i biter
  • 150 g fetaost. i biter
  • 1 lime. i båter

Slik gjør du

  1. Bland tequila, limejuice, salt, pepper og olje og legg kjøttet i denne marinaden i 30 minutter.
  2. Stek kjøttet i en varm panne (gjerne en grillpanne) i 2-3 minutter på hver side. La det hvile i 5 minutter før du skjærer det i passe biter.
  3. Varm tacoskjellene som anvist på pakken og fyll dem med kjøtt, salat, tomater, koriander, avokado og fetaost. Ha salsaen på toppen og server med limebåter.