Syrlig torsk

Syrlig torsk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Spennende thai-inspirert torsk!

Ingredienser

  • 1 bit ingefær, ca 1 cm stor
  • 2 lime
  • 600 gr torskefilet
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • 3 ss red currypaste
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 buljongterning
  • 0,5 stk squash
  • 0,5 stk gul løk
  • 1 stk rød paprika

Slik gjør du

  1. Skrell ingefær og rasp fint. Bland sammen med saften fra en lime. Skjær fisken i 4 like store biter og legg dem i en ildfast form. Gni ingefær- og limeblanding på torsken.
  2. Skrell og finhakk hvitløk og stek denne gylden i olje. Del løk og paprika i båter. Squashen deler du på langs, så skrått på midten i tynne skiver.
  3. Tilsett currypaste, grønnsaker, kokosmelk og buljong. La alt koke ca 5 min. Smak til med salt, pepper og limesaft. Stek torsken i ovnen på 180°C i ca. 10-15 min.
  4. Tips: Servér fisken med koriander og fullkornris.